Waarom winterbanden?

Op winterse wegen verliezen zomerbanden grip vanwege hun specifieke zomertechnologieën en het profiel. Winterbanden beschikken over specifieke lameltechnologieën en het profiel heeft meer grip. Een goed moment om over te stappen op winterbanden is als de temperatuur onder de 7° C komt. De fabrikanten hebben winterbanden ontwikkeld die speciaal ontworpen zijn voor alle winterse omstandigheden. Ook is het zo dat in veel omringende Europese landen het gebruik van winterbanden tijdens de wintermaanden verplicht is.

Aanschaf van winterbanden

Wanneer u een set winterbanden aanschaft, dan kunt u uw zomerbanden bij ons opslaan tegen een geringe vergoeding. Dat scheelt u thuis veel ruimte en veel sjouwwerk bij het wisselen van de banden. Bovendien controleren wij bij het wisselen van de banden o.a. de profieldiepte (minimaal 4-5 mm) en de bandenspanning zodat de banden optimaal kunnen presteren en u veilig op weg kunt.

Winterbanden kunnen in veel gevallen gemonteerd worden op dezelfde velg als de zomerband. 

Wanneer u echter de winterbanden op een aparte velgenset laat monteren, dan kan u dit tijd en geld schelen bij de wisselmomenten.

De aanschaf van een winterbandenset is een serieuze investering, maar levert u extra veiligheid op. Wanneer u op winterbanden rijdt, dan slijten uw zomerbanden niet. U bent dus logischerwijs minder snel aan vervanging toe van uw banden, omdat u gebruik maakt van 2 sets banden.

Opslag van winterbanden

Autobedrijf Coppes beheert voor haar klanten een groot aantal sets winterbanden. Door ons geavanceerde bandenbeheerssysteem en ons slagvaardig aftersales team zijn wij in staat binnen een afzienbare periode al onze klantenauto’s te voorzien van winterbanden. Wij beheren de status van de opgeslagen sets en adviseren u tijdig over eventuele vervanging. Door het efficiente beheer van de sets, zijn wij in staat om winterbanden te leveren tegen gunstige en concurrerende prijzen.

 

Denkt u bij de wintersport ook aan sneeuwkettingen, deze zijn bij winters weer in sommige landen ook verplicht. Voor het huren van sneeuwkettingen kunt u contact opnemen met onze afdeling magazijn.

Tarieven

Voor de mogelijkheden voor uw auto, kunt u contact met ons opnemen. Wilt u een gepersonaliseerde offerte? Mail ons uw naam, kenteken en bandenmaat van uw auto, en ontvang zo spoedig mogelijk onze offerte. U dit uiteraard doen via onderstaande button.

NEEM CONTACT OP

 

Tarieven voor wisselen & opslag:

  • Wisselen                     € 45,= incl. BTW
  • Wisselen + opslag   € 75,= incl. BTW

* in beide gevallen gaat het om een complete set (banden inclusief velgen)

 

Tarieven voor verhuur sneeuwkettingen:

  • Huur sneeuwkettingen per dag € 3,75 incl. BTW