Waarom een distributieriem vervangen?

De distributieriem is een getande riem die voor de overbrenging zorgt tussen de krukas en de nokkenassen. Doordat er flinke krachten op de distributieriem komen, is deze onderhevig aan slijtage. Daarom moet de riem tijdig worden vervangen om er voor te zorgen dat deze niet breekt. Wanneer de distributieriem breekt levert dit vaak ernstige motorschade op.  

Wanneer een distributieriem vervangen?

De distributieriem slijt op twee manieren namelijk; ouderdom of het aantal kilometers. In de meeste gevallen is het daarom aan te raden om de distributieriem iedere 120.000 km of iedere 5 of 6 jaar te vervangen. Dit is per model verschillend. In het onderhoudsboekje van uw Renault kunt u vinden wanneer de distributieriem vervangen dient te worden bij uw model.

10% Korting op het vervangen van uw distributieriem

Het moment dat de distributieriem vervangen moet worden is afhankelijk van het model auto dat u rijdt. Wij vervangen de distributieriem volgens de voorschriften van Renault. De prijzen voor het vervangen van de distributieriem variëren ook per model. Via onderstaande knop kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan een offerte voor u opstellen voor het vervangen van de distributieriem. Vaak moet ook de waterpomp vervangen worden, wij zullen u altijd van te voren informeren wat dit voor een kosten met zich meebrengt. 

AFSPRAAK MAKEN

 

Contact